E-mail instellingen

E-mailinstellingen server inkomende e-mail

Bij Hostingvisions kun je op twee verschillende manieren je e-mail ophalen: via POP of IMAP. Wat is het verschil en wat moet je doen om het account goed in te stellen?

POP
Als je kiest voor een POP-account dan komen je mails binnen op je apparaat (pc, tablet enz) en worden ze direct verwijderd van de server. Het POP-protocol is handig als je slechts op één apparaat werkt.
Ons POP-protocol werkt via SSL/TLS. Vink dat aan bij het instellen van je mailaccount. In het overzicht hieronder de gegevens die nodig zijn om de 'inkomende mail server' goed in te stellen Je gebruikersnaam is altijd het volledige e-mailadres.

IMAP
Als je kiest voor een IMAP-account dan worden je e-mails bewaard op de server en kan je je mail vanaf meerdere apparaten raadplegen. Tevens wordt je e-mail meegenomen met de dagelijkse back-up. Wees wel gewaarschuwd dat e-mailopslag ten koste gaat van de hoeveelheid schijfruimte in je hostingpakket.
Ons IMAP-protocol werkt via SSL/TLS. Vink dat aan bij het instellen van je mailaccount. Hieronder de overige gegevens die nodig zijn om de 'inkomende mail server' goed in te stellen Je gebruikersnaam is altijd het volledige e-mailadres.

POP-instellingen

Hostnaam Poort
email.hostingvisions.nl 995
gaia.hostingvisions.nl 995

IMAP-instellingen

Hostnaam Poort
email.hostingvisions.nl 993
gaia.hostingvisions.nl 993

E-mailinstellingen server uitgaande mail

Hieronder de benodigde instellingen voor de 'uitgaande mail server'. Je gebruikersnaam is altijd het volledige e-mailadres. Je kunt hier dezelfde inloggegevens gebruiken als bij de inkomende mail. Ook ons SMTP-protocol werkt via SSL/TLS. Vink dat aan bij het instellen van je mailaccount.

SMTP-instellingen

Hostnaam Poort
email.hostingvisions.nl 465 SSL (of 587 TLS)
gaia.hostingvisions.nl 465 SSL (of 587 TLS)

Webmail gegevens

Als je gekozen hebt om je e-mail op te halen via IMAP dan kun je ook gebruik maken van webmail. Je kunt via het web inloggen om nieuwe berichten te bekijken of te versturen.

Link
Webmail
Webmail (Gaia)